Schyssta bananer!


Rubriksättning kan vara svårt och man kan undra vad bananer har med en revisionsbyrå att göra. En banan innehåller alla näringsämnen som kroppen behöver (har jag hört åtminstone). En revisionsbyrå som Especto strävar efter att innehålla allt som det ägarledda företaget behöver. För de tjänster och den expertis vi inte själva kan tillhandahålla har vi samarbeten med de som kan.

Den senaste månaden på Especto har i huvudsak varit en period med mycket aktivitet, inte minst på marknaden där vi försöker möta intresset för oss och leverera väl genomarbetade offerter och planera upp arbetet framöver så att vi kan uppfylla de tjänster vi offererat med så hög kvalitet som möjligt och i rätt tid. Det är förmånligt att bli kontaktad av nyfikna kunder och vi kan se på statistiken att det framförallt är via sociala medier, google och hemsidan som vi hittas.

Jag gillar att se marknaden som en fotbollsserie med ett antal lag som på spelplanen krigar om kunderna, men som utanför spelplanen kan vara kollegiala och även samarbeta i det fall det behövs. För de kunder där samarbeten måste till är t.ex. i de situationer ett bolag blivit så pass stort att jag som revisor inte kan erbjuda redovisningstjänster till bolaget eller koncernen längre på grund av de oberoenderegler som finns. I sådana fall måste en annan byrå, om inte kunden själv kan sköta detta, utföra dessa tjänster och då är det bra om det finns en samarbetsvilja mellan revisions- och redovisningsbyråerna.

När jag ändå är inne och skriver om konkurrens och blandar in fotboll så kan jag ju inte låta bli att nämna den allsvenska toppstriden. Såsom åskådare vid sidan av planen kan man inte annat än att hålla tummarna för IFK Norrköping och att lagbygget ska hålla hela vägen. Störst intryck på mig har deras trygghet i passningsspelet varit och hur de med en kämparvilja och säkerhet i passningsspelet låser upp motståndarlagens defensiv samtidigt som de allihop hjälper till i lagets försvarsspel, ända uppifrån forwards ner till målvakten. Imponerande!

Hemma i mitt kvarter är det febril aktivitet med att gräva ned fiber, det verkar vara en tävling mellan Norrköpings kommun och Telia i tuff konkurrens. Det hela har lett till en viss förvirring bland grannarna då erbjudandena kom samtidigt och det var svårt att veta om det var ett samarbete eller konkurrerande verksamhet. Nu har det kommit lite klarare information från båda parter plus att tidningarna har skrivit om det. Jag ser fram emot att få surfa på fiber och framförallt slippa höra barnens klagomål om att nätet ”laggar” – det är vad jag kallar schyssta bananer!

När vi hörs nästa gång så kommer jag ge mig på något som jag aldrig gjort förut och jag ska berätta om mina erfarenheter om detta i nästa inlägg. Tills vi ses igen säger jag att må bästa lag vinna och kom ihåg – bollen är rund!


Fax?! Nae, eller ja faktiskt!