Kastar sten i glashus!


Äntligen är det dags att få låsa dörren och lämna kontoret för några dagars vila och, förhoppningsvis, lite sol och bad. Vi stänger kontoret i tre veckor, men är givetvis standby om det skulle hända något akut och vårt biträde krävs. Det ska bli några sköna veckor med familjen!

Till hösten händer det spännande saker som påverkar alla företag och särskilt fåmansföretag. Det finns ett par helt tokiga förslag som den s.k. sjukskatten. Skatter ska ha en direkt koppling till det område som beskattas, t.ex så ska tobaksskatten användas till ökade kostnader för sjukvård för de som röker – en direkt koppling. Min åsikt är att det är en skadlig skatt och att det minskar mitt intresse, såsom småföretagare, för att anställa. Det kanske viktigaste som händer i höst som påverkar vår bransch, kunderna och vårt företagande är 3:12-utredningens förslag som ska vara klart den 1 november. Klart är att den innebär försämringar för alla företagare som inte driver företag som är noterade eftersom direktiven från regeringen varit tydliga, – beskatta mer och se till att småföretagarna inte får det bättre – en sammanfattning à la Ola.

I förra inlägget beskrev jag hur mycket mer tid jag har haft till annat än arbete och hur fantastiskt det är och sedan har det varit tyst i två och en halv månad från min sida. Det visade sig att jag fick otroligt mycket att göra och jag har inte haft en ledig helg sedan början på juni – det har varit sjukt mycket jobb hela tiden ända fram tills igår då jag checkade ut. Snacka om att kasta sten i glashus eller liknande, galet mycket har det varit och jag är min familj, inkluderat mina föräldrar, svärmor och svägerska, evigt tacksam för all hjälp – utan er hade det inte gått att få ihop pusslet.

Till sist vill jag önska er alla en riktigt skön sommar med mycket vila och umgänge med nära och kära. Hitta på lite hyss och njut av lata dagar så ses vi i augusti igen!


Dags för bokslut!