Goda nyheter är gotländska nyheter!


Tiden flyger iväg när det är roligt och det har gått två månader sedan senaste blogginlägget. Då efterlyste jag en revisionsassistent som skulle förstärka byrån för att vi ska kunna uppnå vår ambition att bli klara snabbare med våra uppdrag. I måndags började vårt senaste tillskott, Sarah Journath, och hon kommer att avlasta och hjälpa mig med byråns revisionsuppdrag. Vi har tidigare anställt Malin Petersson som tillsammans med Mathilda sköter redovisningsuppdragen, allt från löpande redovisning till bokslut och årsredovisningar.

Vi kommer att presentera alla medarbetare litet närmare när vi uppdaterar hemsidan under våren så att kontaktuppgifter och bilder finns tillgängliga för enkel och snabb kontakt.

Den här tiden på året är det början på vår högsäsong i branschen som sedan håller på fram till midsommar. Dessutom så har det beslutats om förändringar i K2- och K3-regelverken och det har kommit en ny revisionsberättelse. Syftet med den nya revisionsberättelsen är att den ska vara mer informativ och transparent om vad som görs i revisionen. Det innebär att den dessutom blir ungefär dubbelt så lång. Min personliga uppfattning är att jag tycker det är bra när det ges utrymme att förklara mer vad vi gör som revisorer men jag är samtidigt fundersam på om intresset bland läsarna är lika stort, men det återstår att se.

Ett uppdrag har givits till regeringen att se över om inte gränserna för lagstadgad revision ska höjas. Min inställning är att tjänster ska vara efterfrågade och inte lagstadgade och min tro är att revision gör nytta för företag som behöver den. Den behövs för att deras intressenter såsom kunder, leverantörer, finansiärer och ägare erhåller en revisionsberättelse där vi revisorer uttalar oss om årsredovisningen och om medelsförvaltningen (dvs om företaget är välskött eller misskött). Enligt mig så kommer revision att efterfrågas så länge nyttan är tydlig.

Under hösten tog jag ett mycket svårt beslut som gav mig mycket vånda. Jag har gett upp mitt uppdrag som fotbollstränare för Eneby BKs P03. Skälen till beslutet är många, men framförallt beror det på att jag inte hinner vara med på mina andra barns aktiviteter. Jag får också erkänna att jag inte räcker till kunskapsmässigt längre, fotbollen har utvecklats något enormt sedan jag själv var aktiv och det kräver i sin tur att jag skulle vara tvungen att vidareutbilda mig mer. Det är ändå med sorg i hjärtat jag lämnar en grupp med barn jag har följt sedan deras första dribblingar, och snubblingar, i 7-års åldern, jag kommer att sakna dem och jag kommer sakna stämningen på planen och i omklädningsrummet.

Especto är också en anledning till tidsbrist avseende fritid, vi fortsätter att växa och ska förhoppningsvis fortsätta med detta ett tag till. Vi siktar redan nu på att anställa ytterligare en redovisningskonsult till hösten. Vår absoluta konkurrensfördel gentemot andra byråer ska vara vår tillgänglighet, vi ska finnas där när våra kunder behöver det utan att vi som arbetar på byrån behöver arbeta mängder med övertid. Det kräver mycket av vår planering, vi måste planera med ledig kapacitet, vilket låter enklare än vad det är. Ledig kapacitet är en investering i god kundvård och god personalvård.

För tjugo år sedan flyttade jag från Gotland till fastlandet för att till slut landa i Norrköping. Hjärtat klappar dock litet extra för mitt hemland, en ö i Östersjön – utomlands i Sverige. Ett glädjande besked är att vi fastlänningar nu kan äta mer gotländskt bröd, Gotlandslimpan från Eskelunds finns nu med i ICAs Selection-sortiment. Sedan är det gotländska företaget Wavy på frammarsch att ta över frisör-Sverige med hjälp av sin innovativa bokningstjänst för frisörsalonger, dessutom får de draghjälp av Isabella Löwengrip, mer känd som Blondinbella.

Goda nyheter är gotländska nyheter – rauk´n roll!


Det går bra nu, väx med oss!