Fax?! Nae, eller ja faktiskt!


För att vara modern och arbeta på ett modernt sätt krävs det att moderna hjälpmedel används. Vi vill gärna hänga med och vara moderna och arbetar i så stor utsträckning vi kan med webbaserade lösningar och molnbaserade tjänster. Jag tycker diskussionen om automatisering är spännande och för branschorganisationen FAR är det ett hett ämne som dyker upp med jämna mellanrum i tidningar och debattartiklar. Även i rikspressen så går det att läsa om automatiseringens framfart och hur den kommer förändra vårt samhälle på både gott och ont.

Något som då inte känns lika modernt är att Especto har skaffat sig ett faxnummer, 011-12 66 55, och nu kan den som vill skicka fax till oss. Att skaffa ett faxnummer kändes nog modernt på 80-talet och känns ganska mossigt nu men skälet för att skaffa faxnumret är en kombination av gammalt och modernt. Det är nämligen så att vissa myndigheter endast skickar vissa handlingar på fax, däremot så ska den som vill ha handlingen skicka ett mail med uppgifter på vad den önskar och sedan dimper faxet ned inom 24 – 72 timmar. Modernt och ålderdomligt på samma gång, en härlig kombo vilket påminner om att förändringar tar tid.

Passar dock på att informera om att vi inte kan skicka fax, vi har nämligen endast ett faxnummer som är kopplat till mailen. Sparar papper och kan lagras elektroniskt. Modernt.

I revisions- och redovisningsbranschen är hösten mer av lågsäsong än högsäsong. Även om det är en hel del kunder som har bokslut i april, juni och augusti som ska upprättas och revideras är mängden arbete mindre jämfört med de som har bokslut sista december. Den lägre beläggning används då ofta till att vidareutbilda sig. En auktoriserad revisor har ett krav på sig att vidareutbilda sig med 200 timmar under en femårsperiod, i genomsnitt 40 timmar per år. Det ska vi göra på Especto också men här utbildar vi den som arbetar med redovisning lika mycket eftersom vi tror det kommer våra kunder tillgodo.

Genom att kombinera dåtid och nutid, erfarenhet och moderna hjälpmedel samt att vi på Especto vidareutbildar oss kommer vi kunna ge våra kunder ännu bättre service av hög kvalitet.

Passa på att kontakta oss om du är nyfiken på vad vi kan bistå med, om du inte vill ringa eller maila – skicka ett fax!


Ett steg i taget!