Det blir skit alltihop!


Äntligen är alla ledigheter avklarade och vardagen kan återgå till det normala. Något skiljer sig mot tidigare år och det är att jag verkligen längtar att få komma tillbaka efter ledigheterna. Nu är det dags att sätta tänderna i de uppgifter som väntar och jag ser fram emot den högsäsong som vi i branschen nu går in i. Skillnaden mot tidigare beror givetvis på att jag gör detta i egen regi och inte som anställd, med inga andra krav än mina egna och givetvis mina kunders.

Efter att ha åtnjutit alldeles för mycket julgodis och god mat och dryck spänner kostymbyxorna lite mer om magen vilket kan vara en bra reserv att ha nu när det blir långa dagar och en del sena kvällar.

För Especto så innebär det nya året att vi flyttar in i en ny lokal som gjorts iordning för oss under julen. Den är nästan helt klar och vi börjar flytta in möbler under veckan och den kommer att piffas till under de kommande månaderna så som vi vill ha den. Vi har nu tre arbetsplatser och vi har möjlighet att växa ytterligare i lokalen om vi skulle bli 7- 8 medarbetare i framtiden. Jag har tidigare redovisat att vi har tre arbetsplatser men det är än så länge bara jag och Mathilda på byrån. Vi har i dagsläget inte fått tag i rätt person att anställa och nu under veckan ska vi ha ytterligare en intervju så får vi se om vi hamnar rätt. Det dyker dock upp några spontanansökningar till oss då och då, kanske två per månad, och vi kallar nästan alla till intervju om de inte bor alldeles för långt bort.

Vi har bestämt oss för att registrera Especto hos Revisorsnämnden som ett registrerat revisionsbolag. Vad innebär det kan man undra? Förutom att det innebär en avgiftsökning med 20 000 kronor per år så innebär det att själva byrån kan väljas som revisionsbolag, med en huvudansvarig revisor, att utföra revision. För vår del innebär det främst att vi kan ta in delägare i byrån som inte är revisorer och vi tror att det ökar vår attraktionskraft som arbetsgivare att man som anställd har möjlighet att bli delägare.

Istället för nyårslöften så passade jag på att göra några nyårsönskningar och jag önskade följande:

–  Att slippa vinterkräksjukan och influensan

–  Att rätt person anställs i januari så vi kan ta in fler uppdrag och kan anställa ytterligare en person under maj – augusti.

– Att Vita Hästen inte bara lyckas med hockeyn utan även får en bra start på sitt treårsprojekt ”Ett drogfritt Norrköping”

Apropå önskningar så sa visst min farfar, eller om det var min fars morbror eller någon annan släkting, följande: ”Lägg en önskning i ena handen och skit i den andra handen, sedan slår du ihop händerna så blir det skit alltihop” (jag har skrivit om den något så att språket…ja, anpassades något). Innebörden i ordspråket kan tyckas hårt men min tolkning är att bakom varje önskning så krävs det en mängd arbete för att önskningen ska slå igenom.

På Especto arbetar vi hårt varje dag med att uppfylla kunders förväntningar och kanske en och annan önskan. Allt är möjligt även om det kräver en del hårt arbete!


Jag, Beck, Columbo och Wallander – ett inlägg om revision!