Det är vi som är Norrköping!


Alla de som någon gång har stått i närheten av Peking Fanz under en match där IFK Norrköping har spelat den här säsongen har nog känt att de är en del av Norrköping. Jag själv har också stått på Curva Nordahl, en liten bit ifrån kärnan av klacken men ändå sugits in i ramsorna och den härligt galna känslan av att vara med om något stort, om att vinna SM-guld.

För de som läst något av mina inlägg tidigare så har det nog framgått att jag gillar fotboll. Jag tog mig aldrig till allsvenskan som spelare men jag fick vara med att vinna SM-guld som revisor i Sveriges bästa fotbollsklubb. SM-guldet har i och för sig inte något med min insats att göra, inte alls faktiskt, men jag känner mig ändå delaktig precis som de 6 000 supportrar som åkte ned till Malmö för att se den avgörande matchen. Galet roligt är det, och skönt för en klubb som har kämpat hårt för framgången.

Genom att kämpa hårt, följa en färdplan och ta en match i taget så driver jag, tillsammans med min kollega Mathilda, Especto framåt. Nu har vi blivit med server! … och om två veckor ansluter nästa person till byrån, hur kul som helst… och trångt eftersom vi bara har två kontorsrum än så länge, men vi får väl införa aktivitetsbaserade arbetsplatser – det verkar ju populärt… och modernt. Klaffar allt så har vi en något större yta efter årsskiftet och vi har redan idéer om hur det ska inredas, vilka kulörer som ska väljas och vad som ska sitta på väggarna. Snart har vi den yttre skyltningen på plats också, det har bara tagit 5 månader att få upp den. Genom att följa affärsplanen och ta ett steg i taget så tuffar Espectotåget framåt, vissa saker har tagit längre tid än väntat medan andra saker har gått oerhört mycket snabbare.

Vi är snart uppe i 6 000 visningar av hemsidan, jag vet fortfarande inte om det är mycket eller litet men i min värld är det mer än jag någonsin trodde var möjligt på denna korta tid. Statistiknörd som jag är finner jag det intressant att 70,5% av besökarna de senaste 30 dagarna är nya, unika, besökare. Det är också besökare från Malaysia, Förenade Arabemiraten och Hongkong inne och kollar på hemsidan – kul! Troligtvis ett tidsfördriv för någon som är ute och flyger i världen men jag är stolt över att de kikar in på just vår sida för att ta del av vårt budskap. Det har dessvärre varit 4 869 skadliga inloggningsförsök också, vad det nu innebär…

I mitt förra blogginlägg, Schyssta bananer, så lovade jag att delge mina erfarenheter av något jag aldrig provat förut. Innan jag kommer till vad det är så kan jag säga att det inte riktigt blev som jag trodde och därmed känner jag viss besvikelse. Det jag har testat på är att spela in podradio! Hur spännande som helst! Har skaffat två bra mikrofoner, två bra hörlurar, en mixer, en annan pryl som jag kopplar in mikrofonerna i, program till datorn för att kunna redigera, puff-skydd (vet ni vad det är, det visste inte jag), sladdar, mikrofonställ och säkert en del prylar som jag glömt. Det första hemska som hände när jag pratade i mikrofonen med hörlurarna på var ju att jag hörde min egen röst, den låter inte alls som när jag hör den annars. Sedan var det en massa ljud runtomkring som blandade sig i inspelningen och ljudet blev ”burkigt” och inte alls bra. Tanken med förra månadens ”cliff hanger” var ju såklart att vi skulle släppa ett avsnitt i samband med detta inlägg. Skam den som ger sig, jag kommer ägna mer tid åt espectopodden tills den blir så pass bra att det är dags att gå live. Vad ska en pod från en revisionsbyrå handla om tänker kanske den kritiske, men det avslöjar jag såklart inte nu. Det jag kan säga är att jag vill få svar på frågor och dela med mig av svaren som jag tror att många av mina kunder – och även andra som håller på med företag och företagande – är intresserade av. När första podden blir klar vet jag inte i dagsläget, men jag hoppas det blir snart.

Det är genom att utmana oss själva som vi utvecklas och går framåt och kom ihåg att allt är svårt tills du kan det!


Schyssta bananer!