Allt är inte alltid kul, Carpe Diem!


Det händer grejer. Hela tiden. En del har man räknat med och andra kommer som en överraskning och inte alltid som en glad sådan.

Jag håller på med en rekryteringsprocess. Det har varit ett mycket större intresse än jag väntat vilket tvingat mig att strukturera upp hela processen. Värdera personliga brev och CV:n och försöka bedöma kompetenser och läsa ut personligheter mellan raderna. Med tanke på hur många som sökt tjänsten vill jag vara rättvis mot de som söker men även mot mig själv. Kan bara säga att det är mycket svårt men jag tror att jag kommer hamna rätt, första intervjun är denna vecka.

Det händer andra saker i livet som också är svåra, men på ett annat sätt. Vänner och bekanta, eller bekantas bekanta, som blir sjuka, råkar ut för olyckor eller går bort alldeles för tidigt. En känsla jag får när något sådant händer är att livet sker nu och då gäller det att ta vara på det på bästa sätt. Jag vet att det låter klyschigt, och det är det, men inte desto mindre sant. Har därför bestämt mig för att ta de chanser som ges i livet  som att starta en egen revisionsbyrå (har också passat på att lova min dotter att nästa gång det regnar åker jag och hämtar henne på dagis för att gå på Busfabriken). Något jag alltid fått höra är ”att ingen tackar en för att man är för snäll” vilket har gjort mig lite mer egoistisk och prioriterar det jag tycker gör livet roligare och Especto bättre.

I fem veckor har Especto funnits och det hade inte gått utan den hjälp jag fått och jag vill passa på och tacka vissa som har gjort det här möjligt:
– Mina bröder, Håkan, Thomas och Marcus  – Ni är fantastiska på att peppa och inspirera och mycket användbara när man ska starta ett aktiebolag.
– Robin och Amanda, tack vare Robin har jag en logga och en, i mitt tycke, superfin hemsida. Med Amandas hjälp hittas sidan mycket bättre och språket har fått ett bättre flyt.
– Ringqvists Tryckeri hjälpte mig så bra vilket jag skrev i en tidigare blogg.
– Alla de kunder som gjort att jag vågat ta steget och gett mig råd när jag behövt.
– Givetvis min familj, utan er skulle det ju inte funka över huvud taget.

Några har efterfrågat det nyhetsbrev som jag avsett att skicka ut och jag har ett gäng som satt upp sig på utskickslistan. Lugn, det kommer men jag vill att det ska vara fullt av nyttigheter och jag har inte hunnit sammanställa dem än.

I helgen som gick har jag grävt en stenkista. Fördelen med att gräva är att det tillåter en att vara eftertänksam, som ovan, och fysiskt aktiv samtidigt. Resultatet är förhoppningsvis att jag både är klokare och bättre tränad. Just nu har jag mest träningsvärk men är säker på att rätt beslut har tagits vilket gör både mig och byrån starkare och visare.

Var klok, samla visa kulpoäng med Especto!


Alla gör misstag, inte bara jag!